Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. december 19., szombat

A labda elkapva

Mielőtt a bejegyzés valódi témájára térnék el kell mesélnem, hogy NYERTEM!!!! Moni kiírt egy versenyt még a hónap elején, amin meg lehetett tippelni, hogy mennyi mézeskalács házat ad majd el és képzeljétek nyertem!!! Igaz, hogy nem annyit adott el, amennyit én tippeltem, de annyit adhatott volna el, ha Buddha lenne és, mint ilyen sokkal több kézzel rendelkezne :))). Komolyan mondom, annyira örültem ennek a hírnek, hogy elmondani nem tudom. Tuti a gyógyulásomhoz is hozzájárul majd. És akkor lássuk miért is ragadtam klaviaturát ismét.
Rendkívül röstellem, hogy csak most válaszolok Moni nekem dobott labdájára. Nevezetesen, hogy mi szerepel a karácsonyi kívánságlistámon. A legérdekesebb ebben az, hogy évek óta nem tettem fel magamnak ezt a kérdést. Most azonban kénytelen vagyok elgondolkozni rajta.
Egyszerűen nincs olyan tárgy, amiről úgy érezném, hogy boldogabb lennék, ha birtokolnám. Persze lennének olyanok, amelyek könnyítenének az életemen, ilyen például egy szárító gép. Egy kicsit utálom ugyanis télen a lakásban itt is, ott is kiterített ruhák. Egy kenyérsütő géppel is régóta kokkettálok, de tisztában vagyok a saját korlátaimmal és biztos vagyok benne, hogy két hétnél nem tartana tovább, hogy sütök benne, utána egyszerűbb lenne a boltban megvenni a pékárút. Ami viszont jó időre kisimítaná a ráncaimat az egy segítő lenne, aki hetente kitakarít nálunk. Jó, mondjuk ki: egy takarító nő álmaim netovábbja. Igen el lehet ítélni emiatt, de számomra ez olyan hatalmas segítség, ami kihat az életem sok területére. Mindenhol sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok ha, tudom, hogy ezt a gondot leveszi valaki a vállamról.
Tulajdonképpen nem mondhatom, hogy nagyon nehéz évem lett volna. De egy valami hiányzott, a feltöltődés. Így azt hiszem idén én is csatlakozom Tomka évek óta ismételgetett kívánságához, ő ugyanis soha semmit nem kér karácsonyra csak NYUGALMAT. Én is ezt kívánom magamnak, magunknak, kívülről és belülről jövő NYUGALMAT... a többire már lesz erőm magamtól is.

6 megjegyzés:

Cat(harine) írta...

én is, én is, én is nyertem :)))
kétszer is megnéztem, hogy biztos nem olvastam-e félre... :)))
és jobbulást neked!!!

Erika Antal írta...

Igen tudom, láttam :))))

kisrumpf írta...

(Felébredtem)

Áááá, örülök Erika, hogy jobban vagy. Ez valami átvonuló vírus, vagy a sertésflu? Magas láz miatt gondolom.

Gratula Nektek! Már alig várom, hogy összerakhassam a csomagokat :-))))

Erika, az idén elkívántam másnak a karácsonyi kívánságot, de az utolsó bekezdésedhez csatlakozom. Adja meg az Ég - Nektek is, nekünk is!

ViviS írta...

Nálunk is nyugalmat kér apu karácsonyra mindig.:D Egyébként jobbulást! Kenyérsütőnk nekünk van,de eddig kétszer sütöttünk benne kenyeret.Csak dagasztani szoktunk benne pizzatésztát, fonott kalácsot,buktát,néha kakaós csigát.A fiúk nem szeretik ezt a fajta kenyeret.Bár lehet,hogy csak egy jó recept kéne.:)

Névtelen írta...

takarítónő - miért kérsz elnézést? számoljunk együtt: ha te egy órát dolgozol, akkor előállítasz 100 Ft értéket, és mondjuk kapsz 90 Ft pénzt érte. Ha ezt elpazarlod takarításra, aminek 80 Ft az értéke, akkor te is meg az állam is rosszul jár. de nézzük tovább: a takarítónőnek adsz 80 Ft-ot, amiből leadózik az államnak 10-et, tehát kap 70-et, és az állam máris plusz 20-ban van. még ha feketén is alkalmazod, azáltal is etetsz egy embert, és az állam is megkapja a maga 10 Ft-ját amikor a takarítónő vásárol. és így tovább.
úgyhogy emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ez csak vmi szocialista egyenlősdi csökevény - ha jobban belegondolsz, semmi értelme:)

Levente

Erika Antal írta...

Engem meggyőztél, majd felolvasást tartok Tomkának is, hátha egy megkésett Jézuska letesz a bejárati ajtó elé egy takarítót. :)))