Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. június 16., kedd

Bográcsozás, biziosztás

Egy kicsit átrendezgettem a blogot. A fejléc szövegét aktualizáltam és lekerültek az órák. Hiányozni fognak, de ez a változtatás kell ahhoz, hogy én is egy kicsit beleszokjak az új menetrendbe. Viszonylag csendesen múlnak a napok. Csibe továbbra is mindent szét hagy, ennek még nem találtam meg az ellenszerét... talán a túlélés lesz az, mert úgy tűnik változtatni nem tudok rajta. Igaz mindig azt mondja, hogy MAJD elpakol. Az jutott eszembe, hogy talán ott a hiba, hogy a MAJD időtartama nem ugyan azt jelenti a szótárunkban. Nálam 5 perc, max 10, nála meg 1 hét. Talán ezt a nézetünket kellene közelíteni egymáshoz. De alig várom, hogy saját kecója legyen, mert én majd megyek és úúúúgy, de úgggy széjjel hagyok mindent, hogy az már gyalázat lesz. És csak egyszer, egyetlen egyszer szóljon érte, na akkor eljön az én időm és úggggy megmondom neki, hogy én ezt pontosan tőle lestem el. Az édes bosszú azonban még egy kicsit odébb van, addig marad a pakolás. Amúgy továbbra is igen vidám itthon a hangulat. Bendegúzzal olyan szinten egymásra találtak, hogy a múltkor már fel kellett telefonálnom az ágyból, hogy hagyják abba a rajcsúrozást mert nem lehet tőlük aludni. Imádom őket nézni és hallgatni, 16 évet vártam erre, hogy eljöjjön ez az időszak.

Vasárnap megvolt a nagy bográcsozás. Igen jól sikerült. Mit szóltok az én Bendikém milyen jó srác :)
Idén negyedszerre rendeztük meg így a létszám is már tetemes volt. Összejöttünk vagy harmincan. Az idő is kedvezett nekünk, nem volt tikkasztó hőség, de fürödni lehetett a Dunában. Sima lejött a motorcsónakjával és volt nagy vízi hancúr a fánkkal (nem az ehetővel, hanem, amit a csónak húz maga után). Pancsoló adoniszok
Andiék beállítottak vagy 100 palacsintával. Rég láttam ilyen mennyiséget ennyi idő alatt eltűnni. Nagyon finom volt. Be is jelentkeztem, hogy az ASSIST-s bulira süssenek nekem ugyanennyit. Nagyon jó volt a hangulat. Kicsit elfáradtam a végére de tegnap estére már túl voltam rajta.Bendi is kivette a részét és (néha) segített (is)
És tegnap kiosztották a bizit Bendinél. Természetesen nem ő lenne, ha nem késte volna le a bizonyítvány osztást. Először nem jött a busz, amivel menni akart, aztán leszállították a HÉV-ről (ez lehet, hogy megér egy bejegyzést, de még gondolkozom rajta), így tuti volt, hogy nem ér be. Megjegyzem ezért a bizonyítványért én sem törtem volna magam. Hogy egészen pontos és őszinte legyek, még a buszjegyet sem éri meg, ami a bejutáshoz kell. Hát nem katonás, de nem sok kellett hozzá. És mit mond Bendikém, amikor megkérdeztem, hogy elégedett-e a teljesítményével?
- Engem is meglepett, jobbra számítottam. (?????????????) Elég buta képet vághattam, amikor ezt mondta. Meg is kérdeztem:
- Hát oszt miért kisfiam, tettél azért, hogy jobb legyen?- mire ismét jött a frappáns válasz.
- Mire észbe kaptam már késő volt.
Hát esküszöm ezt nem is kommentálom.
Ennek ellenére nem állíthatom, hogy teljesen kétségbe lennénk esve (bár higgyétek el a papír láttán minden okunk meglenne rá). Szerintem nem lesz vele gond, még ha minden jel egyelőre erre utal is. Mi soha semmit nem erőltetünk, például bilizni is magától kezdett el, aztán figyelmeztetés nélkül rendszeresen zuhanyozni is :))))), hátha tanulni is elkezd noszogatás és fenyegetés nélkül. Ha nem, hát lesz egy utcaseprő gyerekem és kész. Rousseau-i elveket vallunk, egyszer szólunk, aztán mindenki a saját tapasztalatán okul. Persze konnektorba nyúlkálni, tűzzel játszani és egyéb életveszélyes dolgokat művelni sose hagytuk őket. Mindenesetre eddig bevált, én reménykedem.
És most elkezdődik a nyár, iskola nélkül (vééééégre). Nekem ez annyiban jelent hátrányt, hogy nem érek be időre a munkahelyemre, mert képtelen vagyok felkelni. Nem tudom Csibe mikor ír legközelebb blogot, rajtam nem múlik én időnként szólok neki. Balázs viszont (elsőként a hazatértek közül) már írt az itthoni első élményekről benyomásokról. Én bízom abban, hogy előbb vagy utóbb Csibe is megteszi ezt, különben kénytelen lesz elviselni, hogy én teszem meg ezen az oldalon és mégiscsak jobban jár ha elsőkézből ő számol be erről, nem igaz? Én legközelebb néhány szót ejtek a következő hónapok terveiről. Persze, hogy a legközelebb mikor lesz az képlékeny, mert ugyebár már ketten vagyunk egy gépre, bár meg jegyzem Csibe ma is első szóra ide engedett. Néha tényleg alig ismerek rá :)))))

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem kellene félpucér képeket mutogatnod Bendiről. Ahogy ez a srác kinéz, az már pornográf!! :))

Komolyan mondom, miért nem megy modellnek? Van ismerősöm, beajánlhatom...