Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. június 27., szombat

Tervek és történések

Először is ígértem, hogy elmesélem mi minden vár ránk a következő hónapokban. Ugyan kértem csibét, hogy adjon egy listát, ezt persze nem sikerült megkapnom, de azért elegendő információ birtokába jutottam. Több vizsga áll Csibe előtt:
- osztályozó vizsgák: fizika, matek, biológia, magyar, töri, számtech. tantárgyakból: ezeket azért, hogy a jelenlegi osztályával folytathassa szeptembertől a sulit és velük érettségizhessen.
- TOEFL: nemzetközi nyelvvizsga, ez a külföldi egyetemek felvételijéhez kell. Ezen a vizsgán ma jutott túl lentebb írok még róla.
- SAT: nemzetközi érettségi szintén a külföldi egyetemek felvételijéhez.
- emelt szintű angol érettségi: az angol egyetemekre ez kell.
- érettségi: mert ezt kell
- jelentkezések az egyetemekre: mert diploma az ugye köll, ha már ennyit tanult.
Fentiekből láthatjátok, hogy nem túloztam, amikor izgalmakat ígértem a következő időszakra is. Persze Csibe hevesen tiltakozik az ellen, hogy mindenki mindig tudja, hogy éppen melyik vizsgára készül vagy megy, ezért kénytelenek vagyunk egy titkos jelet megbeszélni, hogy mégis csak jelezzem felétek, ha szükség van a pozitív energiákra és drukkolásra :))))). Éppen ezért ha a jövőben a "rövidek"- ben megjelenik a DRUKK kifejezés, akkor tudjátok, hogy akció van és némi drukkolásal támogathatjátok a jó eredményt :)))) De psztttt!!!!

És akkor lássuk a történéseket, melyek java része fenti vizsgákkal kapcsolatosak. Képzeljétek az osztályozó vizsgák közül 3,5 -n már túl van. A fél azért van, mert biológiából házi dolgozatot kellett leadnia és annak az eredményét még nem tudjuk, de fogalmazzunk úgy, hogy jó eséllyel a papírforma fog bejönni, ami nem bukás lesz. Elmondhatjuk, hogy a tanárok alapvetően jóindulattal és nagyon segítőkészen álltak a dologhoz. Egyedül a fizikával gyűlt meg a baja. Hogy is fogalmazzak, azt hiszem ideológiai nézetkülönbség volt Csibe és a tanár között. A tanár szerette volna, ha Csibe lemásolja, majd bemagolja a feladatokat, ez Csurinak nem tetszett és szokva az elmúlt 10 hónap kommunikációjához és elszokva a Magyarországon szokásostól, véleményének hangot is adott. Ez nem aratott nagy tetszést. Nem szaporítom a szót, tekintve, hogy a fizika nem tartozik azon tantárgyak közé, ami a felvételihez kell, sőt jövőre már nem is tanulják, így Csibe, okos enged alapon, bevágta a feladatokat, majd sikeresen átjutott a fizika tantárgy és oktatója által emelt akadályon is.
A hét második felét a TOEFL vizsgára való készüléssel töltötte. Mondta is, hogy megnyugodott, mert, amíg a fizikát tanulta, azt hitte, hogy elment a kedve a tanulástól és már vissza sem jön, de most újra van kedve tanulni. Egyébként ez a teszt klassz dolog, abszolút arra kíváncsi, hogy az angol tudásod van-e olyan szinten, hogy az egyetemi előadáson képes legyél jegyzetelni és összefoglalni az ott hallottakat. Mindezt teszi a mindennapi életből vett kezelhető példákkal. Ma amikor Csibe kijött a vizsgáról hazáig lelkesen mesélte a részleteket. Rendben van, készséggel elismerem, hogy Csibe nem hétköznapian van összerakva, na de az, hogy egy vizsgáról kijőve lelkendezzen valaki, ott a vizsgának is jónak, érdekesnek kell lennie. Eredmény 15 munkanap múlva, természetesen beszámolok róla. SAT-ről még nincs pontosabb infóm, valamikor szeptember, október táján van. Addig még augusztusban a magyar és töri osztályozón kell túlesni, de meglennék lepve, ha az gondot okozna. Már csak azért is mert mindkettő témaköréhez kidolgozott anyagaim vannak, ugyanis mi az egyetemen ugyan ezeket vettük, így kész anyag áll a rendelkezésére. Na erről beszéltem, amikor hiányoltam őt azután, hogy elment.
Mindezek mellett telnek a hétköznapok. Hétvégén megérkezik az első amerikai vendég leányzó. Már előre ver a víz, milyen vér ciki lesz csak mosolyogni bárgyún. Természetesen erről is mesélek majd.
Aztán itt van az ASSIST-s bográcsozás is, melyet az elemek miatt el kellet halasztanunk 2 héttel. Először az időjárás riasztott meg, ami azért némileg bejött, hiszen pont a kellős közepén tartottunk volna a bulinak, amikor a nyakunkba zúdult volna a ma délutáni özönvíz. Aztán meg a Duna tartott be nekünk, mert jelenleg éppen ott folyik, ahol mi a bográcsállványt felállítani terveztük. Nem baj, most aztán olyan időt rendeltem július 11-re a következő dátumra, hogy az hibátlan lesz. Röviden és zanzásítva ezek történtek az utolsó bejegyzés óta és fenti események várnak ránk, így láthatjátok - némi médiától kölcsönzött szófordulattal élve - érdemes lesz velünk maradni.

Nincsenek megjegyzések: