Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. február 10., kedd

Ha a gyerek felnőtt lesz.

Ezt egyszerűen meg kell osszam veletek. A következő történt, mint tudjátok Csibe időnként a társkártyájával vásárol odakint, amiről én sms értesítést kapok. Így rálátásom van, hogy mit költ és hol. Ezt részemről nem ellenőrzésnek tekintem. Ilyen sms-k általában éjjel jönnek, így történt ez ma is. Éjszaka általában csak nyugtázom, hogy Csibe shoppingolt, reggel aztán megnézem, hogy mennyi maradt a számlán. Ma reggel azonban láttam, hogy patikában vásárolt. És innentől jött a dilemma, kérdezzem meg, hogy valami gond van-e, azért vásárolt ott? Amikor este beszéltünk éppen edzésre sietett és ott ugye akármi is előfordulhat, hiába van egy fullra felszerelt iskolában (ami az eü. hátteret /is/ illeti), azért mégiscsak aggódik az ember lánya a saját kölkéért.
Aztán úgy döntöttem, hogy az okos szülő nem kérdezősködik, ha Csibe úgy látja jónak majd elmeséli, ha nem, hát az ő élete, csak nem kell minden megvásárolt aszpirinről tudnom.
És képzeljétek reggel itt várt egy e-mail, "miért kaptam sms-t az éjszaka közepén?" címmel, amiben Csibe beszámol arról, hogy csak szappant és valami haj bigyót vásárolt.
Komolyan mondom, hogy ezek az apró dolgok, ami miatt úgy érzem megérte koptatni a számat évekig. Emlékszem, hányszor mondtam el Csibénak a szokásos hegyibeszédet: ha azt akarod, hogy felnőttként kezeljünk, hát viselkedj is úgy, az ugyanis felelőségvállalással jár. blablablabla
Egyetértetek velem, hogy EZ az e-mail ennek az eredménye volt? Klassz dolog, amikor felnőtt lesz az ember lánya.
ps: és Csibe! ha most ide beírsz egy kommentet, hogy Te nem is azért..., hanem csak úgy..., akkor kitagadlak :)))))

11 megjegyzés:

Unknown írta...

Drága Barátném!

Tudom, hogy imádott lányod, nem OLYAN, és hogy valószínűleg 100%-ban így is történtek a dolgok, de szerinted mit mondott volna, ha mondjuk óvszert vesz?
Lássuk be, szappant és hajbigyót nem patikában, hanem Rossman-szerű boltban vesz az ember. Viszont, ha elég okos, mint Csuri, akkor pontosan tudja, hogy az anyja rá fog kérdezni, hogy ugyan kislányom, mi a fárszt vettél a patikában, amikor nem vagy beteg?
Naszóval, nem állítom, hogy így van, csak gondoltam, szólok, hogy ez is egy opció...
Mellesleg, Csuri ne érts félre: szíved joga óvszert venni. Sőt, ha idáig jutsz valakivel, akkor inkább vegyél, mint hogy ne vegyél.
És emellett még mindig fenntartom, hogy elhiszem a szappanos-hajbigyós dumát is...
Csak olyan jó anyáddal néha gonoszkodni... :)))))))))

eniko írta...

Ok. Lelotted a poent... Lehet, hogy Anyanak az igazat irtam, csak ugy dontott nem kurtoli vilagga a blogon... ;)

Erika Antal írta...

Drága Barátném! Te folyamatosan kísérted a sorsot. Ez után a bejegyezés után bizton merem állítani, hogy az életedet csak a Csibétől lévő távolságnak köszönheted :)))
De nem baj, annak ellenére, hogy szeretsz velem gonoszkodni, én megvédelek majd ha hazajön.
(ahogy látom már érkezett is a válasz meg se merem nézni :))) )

eniko írta...

Megegy dolog: ovszerre folosleges penzt pazarolni, jol el van latva a campus vele, nekem elhihetitek. Every guy is hoping to join the Harkness Club. ;) lol :D

Unknown írta...

Oh, remek, már nem félek: Csurinak van humora, nem fog megfojtani, ha egyszer 119 nap múlva hazajön. ;)

Különben meg jól meg is lennék lepve, ha bejelentené, hogy "ja anya, óvszert vettem, csak nem tudtam eldönteni, hogy extra véknyat vegyek vagy érdes felületüt? Szerinted?"

De azért legalább azt jó tudni, hogy az amcsik nem olyan prűdek: Tisztában vannak vele, hogy nem tudják megfékezni a fiatalok korai szexuális életét, akkor legalább könnyítsük a biztonságossá tételt.
Ez is valami.

Pusza mindkettőtöknek!!!
:)

Erika Antal írta...

Tanulság, az ember a barátnőire mindig számíthat :))). Minek is kell nekem ellenség, ha vannak barátaim :)))?
Drága Klón,de jó is, hogy vagy és felnyitod az elfogultságtól rózsaszín ködbe vesző szememet. :)))

kisrumpf írta...

Harkness Club? No, ezt fejtsd ki, pls.

eniko írta...

ahahhahahahhaha. tudtam, hogy nem mindenki hagyja annyiban ezt a dolgot. (csak Anya. o megelegedett azzal, hogy "another L'ville joke")

ooooo...szoval. eleg sokan make fun of the harkness table, mert a suli ugy alapjaban veve dicsekszik vele egen-foldon, hogy micsoda unique rendszer, blabla. tehat onnan indul ki a dolog, hogy sokat beszelnek a harkness table-rol.
Aztan kesobb kialakult a Harkness Club for those who've had sex on the Harkness Table. (1. ez nem vicc, 2. meglepoen tisztes szamu tagja van a klubnak. 3. ezt kovette a: "GCC-golf course club" "FFC- football field club" es a "RCC-ropes course club"...based on the same idea. lol. no comment.

na most ezek utan NE itelje el senki a sulit vagy ilyesmi, inkabb fogadja el a valosagot. eloszor halalra voltam lepetve. mostmar one of the hugest L'ville jokes az egesz. :D

amugy komolyan gondolkozom egy "Inside L'ville" bejegyzesen, ahol tobbek kozott ilyen benfentes dolgokrol szamolnek be. how does it sound?

Erika Antal írta...

Nos a miheztartás végett:
Anya nem hülye, ezt tudhatnád, még ha annak is mutatja magát :))). Azért mert virtuálisan nem kezdett el harsányan röhögni vagy sápítozni a Harkness club olvastán, az nem jelenti azt, hogy nem is kapiskálta a dolog lényegét :))). Mivel (lehet, hogy meglepő lesz) hallott már a sex on the table féle dolgokról/ a tapasztalatokat most szemérmesen kihagynám :))/. De egy bölcs anya nem bocsátkozik efajta dolgok megtárgyalásába /azt ráhagyja a barátnőkre,igaz Melinda? :)))/, nem akarván lerombolni általában a saját gyermeke tudatában élő szűz Mária imidzsét. :)))

PS: Ha szépen megkérsz fenti kommentekről nem számolok be apádnak, aki viszont egészen biztos nem féltve az imidzsét kiakadna. És Csendben jegyzem meg, hogy, amikor meséltem neki a patikás vásárlást, hogy finoman fogalmazzak az első gondolata kisértetiesen hasonlított Melindáéra.

kisrumpf írta...

Engem érdekelne az Inside L'ville bejegyzés :-))

kisrumpf írta...

Jahaj, de kis ostoba vagyok, csak meg kellett volna gugliznom a harkness table-t, s nem itt kérdezősködni.... ehem...