Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. január 8., csütörtök

Gáz van babám? Avagy fűtés Antal módra.

Az van, hogy nincs gáz. Vagyis van csak kevés. Ez viszont minket eeegggggyáltalán nem izgat. Pusztán annyira, amennyire a barátainkat érinti. Mivel azonban még egyik se jelentkezett be, hogy jönnének melegedni vagy főzni, ebből azt a következtetést vonom le, hogy:

1. vagy van még gázuk
2. vagy szereztek valahonnan fát (parketta, bútor, faeke játszik)
3. vagy szimplán megfagytak <-- erről azonban csak szóltak volna.

A vicces az, hogy évek óta mindenki rajtunk röhög - már ha használhatom ezt az erős kifejezést - amiatt, hogy fával tüzelünk. Nálunk mindig mindenki fázik. Látnotok kéne egy-egy téli buli előtt mi zajlik nálunk. Tomkát az infarktus kerülgeti, hogy a mértani pontosággal berakott fájából 2x, 3x annyi fogy, mint máskor, mert igyekszünk a vendégek fogadása előtt felfűteni a házat a náluk megszokott hőfokra. Ezzel egyidőben rólunk szép sorban lekerülnek a ruharétegek és nő az ingerültségünk, mivel a meleget egyikünk sem kedveli.
Majd megérkeznek az eszkimónak beöltözött barátaink, akik, mint a verebek a villanypóznán szépen sorban, érkezési sorrendben elfoglalják a helyeiket a radiátorok mentén felállított székeken, ahonnan aztán semmi pénzért nem hajlandóak tágítani az est folyamán. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem fáztak télen nálunk, akkor Karnevál Bandi barátunk stikában majd egy heti tüzelőnket rakta a kazánra...azóta zárjuk vendégség alkalmával a pincét. Ez a fűtés amúgy is kényes téma nálunk. Tudniillik nálunk fűteni CSAK és KIZÁRÓLAG TOMKA tud. Viszont az esetek túl nyomó többségében mi fűtünk. Na van is ebből kalamajka. Először is ha látnátok a kazánházat.
Külön helyen - még az is lehet, hogy fajtánként szétválogatva- vannak az újságok a begyújtáshoz. Külön fakkban vannak a gyújtósok, azon se lennék meglepődve, ha az én drágám colstockal a kezében hasogatná őket. 2x1x50 centi ez az Antal unióban elfogadott méret. Aztán jönnek az egy mérettel nagyobb hasábok, a kazánnal szemben DEEEE!!!! isten óvja azt, aki ehhez hozzá mer nyúlni, úgy látszik nekünk ez a stratégiai tartalékunk.




ehhez csak fő vesztés terhe mellett lehet nyúlni

És végül a falmentén tovább haladva a nagy hasábok. Ebből se lehet ám kedvedre dobálgatni a tűzre, nem ám barátom, hanem szépen sorban, ahogy a sor adja.

mi ezért nem kaptunk frászt, hogy elzárták a gázt

És akkor még nem is beszéltem a tűz megrakásáról, a levegő szabályozásáról, a keringető szivattyú elnidításának éppen megfelelő időpontjáról.
És persze mi mindezeket slendrián módon csináljuk, így minden este raporton vagyunk, hogy mennyi fát, honnan és mikor használtunk.
Viszont!! El kell ismerni, hogy tartós meleget csak a drágám képes csinálni kevés fából éééés neki - velem ellentétben - még egyszer sem sikerült felrobbantania a kazánt. Tehát valamit mégiscsak tud.

3 megjegyzés:

eniko írta...

lmao Mum thats hilarious :D

Névtelen írta...

Tomka és "O" bácsi kezetfoghatnak! :D

Balage írta...

Megfejtettem a számláló problémáját. Elromlott :D
Ezért én beszereztem egy újat, neked is ezt ajánlom.