Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2009. április 8., szerda

RE: Wendt Symposium (reakció Balázs bejegyzésére)

Munkaidőm van, úgyhogy megpróbálok rövid és összeszedett lenni, de estig kimegy a fejemből, amit erre a bejegyzésre szerettem volna reagálni, úgyhogy muszáj most rögvest írnom.
Mint általában most is jól látod az alapvető különbségeket. Igen, pontosan EZ a gondolkodni, véleményét elmondani, melette KULTURÁLTAN érvelni és kiállni képes tárdsadalomra van szükség ahhoz, hogy elinduljunk felfelé végre. És ebben a folyamatban TV (de talán az egész média úgy ahogy van) agylóhasztó, gondolatölő hozzáállása nem partner. De - és ezt tényleg ne kötekedésnek vedd, hanem komoly érdeklődésnek - miért vagy benne biztos, hogy az írott sajtó, vagy az online sajtó különb?
És most jön az, ami miatt gyakorlatilag klaviaturát ragadtam.
Balázs! Tudom az időd kevés, de ha egy ilyen bejegyzés születik mint a legutóbbi, akkor két sorban írd meg, hogy pl. Te mely sajtó termékeket tartod mérvadónak, mely cikkei alapján alakítottad ki a véleményedet, hol olvastad a millió cikket? Megmondom miért lenne erre szükség (a kíváncsiságon kívül). Mert ha itt abbahagyod az írást nem tettél egyebet, mint durrogtál, de NEM FEJLESZTETTÉL! Egy eszköz van a kezedben, olvasnak, és a hozzászólásaid alapján véleményformáló szereped is van ( vagy lehet), ezért használd ezt ki (a jó értelemben) és rakj be egy linket, hogy tessék emberek EZT olvassátok el, nekem ezért tetszett, én innen tájékozódtam, döntsétek el, hogy nektek megfelel-e? Ugyanis sokan útmutatás nélkül nem jutnak el idáig, mert egyszerűbb a TV-t nézni vagy elolvasni egy olyan cikket, ami megmondja mit gondoljon. Ezzel arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy éljél a lehetőségeiddel és formáld a véleményeket, ha hiszed, ha nem, egy hasonló bejegyzéssel már most is ezt teszed. Igen, ez felelősség, ez teher és sokszor konfliktusokat szül, amit kezelni kell, de Te fiatal vagy és tenni szeretnél azért, hogy megváltozzon az ország, úgyhogy menni fog. Tanítani kell, mert a hibák és rossz dolgok felemlegetésével csak akkor leszünk előrébb, ha mellé alternatívákat, "tanításokat" sorakoztatunk fel és ezt apró lépésekkel kell megtenni, amihez sokszor csak egy link beszúrása is elegendő :))))
Ez az "igehírdetés" szörnyen felnőttes volt, bocs', de én se tudom meghazudtolni önmagam és mivel korábban felkérést kaptunk keringőre (ld. feedbacket vársz a bejegyzéseidre) gondoltam megkockáztatok egy ilyen okoskodó irományt :))).
pusz: Erika

Nincsenek megjegyzések: