Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2008. augusztus 14., csütörtök

levelek, levelek, levelek, intézendők, intézendők, intézendők

Attól kezdve, hogy megtudtuk melyik iskola lesz Csuri otthona 10 hónapig, felgyorsultak az események. Levelek hada jött postán és e-mailen egyaránt. A napjaink formanyomtatványok, kérdőívek töltögetésével, orvoshoz járással teltek. Mindenhez a beleegyezésünket kérték: kaphat-e influenza elleni oltást, sportolhat-e, felnőttel vagy gyerekkel hagyhatja-e el az iskolát, szóval mindenhez. Igyekeztünk minden határidőt betartani... persze nem mindig sikerült.
Bevallom nekem az oltások a mai napig álmatlan éjszakákat okoznak. Vajon minden rendben lesz odakint ? Mennyit kell fizetni, ha valamelyik oltást kint kapja meg ? Elfogadják, hogy volt bárányhimlős már és ezért nem kapta meg a majd 40 ezer forintos bárányhimlő elleni oltást? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések jártak és járnak a fejemben. Komolyan mondom agyrém. 6 gyerek megy idén, de nincs két gyerek, akiknek ugyan azt az oltást adták volna be az orvosok. Ez ugyebár akkor válik érdekessé, ha figyelembe vesszük, hogy hasonló korú skacokról van szó, akik egy egységes - legalábbis, ami az oltási rendszert illeti - egészségügyi rendszer ellátását élvezték az elmúlt 15-18 évben.
A jelenlegi iskolájába kikérő levelet kellett írnom, hogy magán tanuló lesz jövőre, majd hazatérve osztályozó vizsgát tenne, hogy a jelenlegi osztályával érettségizhessen. Jelenleg az az információnk, hogy minden közismereti tárgyból , tehát majdnem mindenből (amit már 5.- ben nem fog tanulni abból is) osztályozót kell tennie amikor haza jön. Így hát kedves szülő társak ez a projekt a pályázat beadásától bizony majd két évig tart, mert nem ér véget a hazajövetellel, akkor kell még csak a szuflát kinyomnunk az amúgy szorgalmas, jó eszű gyerekünkből, aki a közhiedelemmel ellentétben Amerikában bizony nagyon keményen fog tanulni, tekintve, hogy Amerika legjobb iskoláiban tölthetnek egy évet.
A pontos teendőkről Csuri (tényszerű :) ) blogjában mindenki tájékozódhat : Csuri blog
El kell mondjam, hogy a tájékoztatás, a szervezés az ASSIST-nál profi. Türelmetlenségünket leszámítva MINDENRŐL IDŐBEN és PONTOS, KIMNERÍTŐ tájékoztatást kaptunk.
A srácokkal együtt részt vettünk egy orientáción július folyamán, amit a Magyarországi felelős hölgy tartott. 4 órát töltöttünk együtt, ami talán kicsit soknak tűnhet. Elhihetik, hogy a röpke 24 évből, amit eddig munkában töltöttem jó sok idő a különböző, órákig tartó és halálosan unalmas meetingekkel ment el. Ez az orinetáció azonban az első percétől az utolsóig rendkívül hasznos volt. Mit vigyen a gyerek, mibe pakoljon, kihez fordulhat baj esetén? Semmi mellébeszélés csupa hasznosabbnál hasznosabb információ. Ezekkel felfegyverkezve már megkezdhettük az ajándékok és a szükséges holmik beszerzését, ami a mi családunkban szintén nem ment vita és zökkenő mentesen.

Nincsenek megjegyzések: