Hírek röviden

ASSISTOSOK FIGYELEM!
Az ASSIST-tal kapcsolatos hasznos információk a blog első felében találhatók, leginkább a 2008 július és szeptember vége közötti részen. 2008 szeptemberétől a bejegyzésekben arról olvashattok, hogyan éltük meg/át azt az évet, amit Csuri Amerikában töltött.






2008. augusztus 3., vasárnap

"tényszerűen" a teendőkről

Előző bejegyzésem kapcsán persze megkaptam, hogy érzelmi síkon közelítem meg a témát, bezzeg Csurikám a tények hűvös felvázolását tartja fontosnak. Majd meglátjuk mennyire marad hű az elveihez, ha már nyakig benne lesz a "Nagy amerikai életben", ami bizonyára teljesen hidegen hagyja majd :)
De folytassuk a közelmúlt eseményeinek nem annyira tényszerű összefoglalását, miközben a hátam mögött Rozi már a bőröndöt pakolja. Abszolút a száraz tényeknél maradva elmesélem, hogy mostanában mindig van a zsebemben papírzsepi, hogy egy-egy kibuggyanó, oda nem illő könnycseppet a lehető legrövidebb időn belül el tudjak tüntetni. Ránézek a félig telt bőröndökre és azonnal dübörögni kezd a fejemben 10 hónap, 10 hónap, 10 hónap.... frankón nem vagyok normális. Egy barátnőm azt írta, hogy utálja a nagy utazások előtti napokat.... már én is utálom.
Úgyhogy gyerünk meneküljünk a múltba:

A pozitív döntés után azért még nem gyorsultak fel az események. Még egy utolsó hosszú várakozás következett, hogy vajon melyik iskolába megy?

Itt szeretnék említést tenni Eszterről, ő Balázs anyukája, Balázs pedig az a fiú, aki mellé Csuri lehuppant a SLEP teszt írásának napján, majd ő is elnyert egy ösztöndíjat. Amíg a csemeték tesztet írtak, mi szülők szóba elegyedtünk a terem előtt, nem tudván, hogy az utódok is "kiválasztották" egymást. Nem is emlékszem már, hogy az interjú előtt vagy az eredményhírdetés után kerestük egymást, tény, hogy az egész projekt igen korai szakaszától tartjuk a kapcsolatot.
Nekem ez nagy segítség, mindig megosztjuk az éppen aktuális infókat. Időnként persze jobb lett volna tudatlanságban maradni, hiszen eleinte Balázsék szinte mindent majd két héttel előbb tudtak meg , az iskolát, az indulás időpontját stb. Mi meg itthon tipródtunk, hogy rólunk elfeledkeztek, mi nem kellünk senkinek?
Aztán mindent időben megtudtunk, pl. hogy az iskola ahova megy
a The Lawrenceville School, az egyik legklasszabb suli az ASSIST -amúgy sem kispályás- iskolái közül. Aki kíváncsi itt: az iskola megnézheti. Az indulás időpontja is hamarosan kiderült, augusztus 16. És megkezdődött a visszaszámlálás és egy őrült nyár, aminek a finishét éppen most éljük át.

Nincsenek megjegyzések: